CrossFit Ultimate Alpha Alphen

CrossFit


CrossFit is bedacht door voormalig gymnasten Greg en Lauren Glassman en is officieel ontstaan in 2001. Oorspronkelijk werd het gebruikt door overheidsdiensten (brandweer, politie, leger) en atleten, maar door de schaalbaarheid van het programma bleek het ook ideaal voor niet-professionals. CrossFit is een manier van fitnessen die gymnastiek, atletiek en gewichtheffen combineert met als doel de beoefenaar voor te bereiden op "het onverwachte" in het level.

CrossFit is geschikt voor elke leeftijd, fitheidsniveau en levensstijl. Er wordt veel gebruik gemaakt van functionele bewegingen waarbij het hele lichaam betrokken wordt: tillen, gooien, duwen, (op)trekken, klimmen, springen en rennen. Als je CrossFit regelmatig beoefent, verbeter je je levenskwaliteit en alle 10 domeinen van fitheid:

uithoudingsvermogen en zuurstofopname, kracht, flexibiliteit, power, snelheid, coƶrdinatie, wendbaarheid, balans en nauwkeurigheid.


Onze gym is een officiĆ«le CrossFit Box waar de kwaliteit gewaarborgd wordt door professionele en getrainde coaches. Onze coaches beschikken over de nodige ervaring en kennis om alle doelgroepen te ondersteunen. 


Doordat CrossFit altijd in groepen wordt beoefend, ontstaat er onmiddellijk een community gevoel waarbij sporters elkaar aanmoedigen, met elkaar successen vieren en van elkaar leren.

Adresgegevens

CrossFit Ultimate Alpha
Looiersweg 3
5131 BE Alphen