10x leuke sporten om samen te doen

Zin om eens een work-out samen te doen, of kan je soms een stok achter de deur gebruiken? Ga samen met een buddy! Van boksen tot bootcamp tot yoga - er is voor ieder wat wils. En het is niet alleen gezond, maar ook super gezellig. Kan je nog wel wat inspiratie gebruiken? Lees onze tips.

Train je hele lichaam
De juiste balans tussen intensiteit, competitiviteit en plezier. Dat is precies wat crossfit en bootcamp bieden. Beide workouts vergen discipline en doorzettingsvermogen: iets wat in groepsverband met je collega’s versterkend kan werken. Bij crossfit ben je doorgaans binnen bezig met een reeks aan oefeningen voor kracht, souplesse en coördinatie. Bootcamp is vaak juist buiten, een dynamische workout waarbij allerlei verschillende sport routines door elkaar lopen. Een andere sport waarbij je gehele lichaam traint is zwemmen. Het is goed voor je conditie en je traint bijna elke spier, perfect voor de afwisseling dus!

Spar met je buddy
Het is goed voor je conditie en je steekt er veel van op: vechtsport. Je leert een stukje techniek en werkt verder hard aan je lichaam. Daarnaast is het ook nog eens perfect om samen met je collega’s te doen. Ga bijvoorbeeld boksen of kickboksen, of leer jezelf te verdedigen met krav maga. Want laten we eerlijk zijn, soms moet je gewoon even je frustraties kwijt. Wat is er dan lekkerder om even helemaal los te gaan op de boksbal. 

Ga voor hoge intensiteit
Als je jouw collega’s echt wilt uitputten kom je al snel uit bij HIIT (High Intensity Interval Training) of spinning. Dit zijn intense workouts waarbij je gegarandeerd tot het uiterste gaat. Bij allebei de trainingen zet je hoog in op het verbeteren van je conditie of het verbranden van vet. Bij de HIIT train je in korte periodes heel intensief. Bij spinning laat de trainer je bergen beklimmen, sprinten en soms zelfs dansen op de spinningfiets. 

Kom tot rust
Doe je het liever rustiger aan? Dan kies je voor pilates of yoga. Ideaal als je bijvoorbeeld een (half)uurtje tussendoor over hebt. Bij pilates train je jouw lichaam in flexibiliteit, coördinatie en evenwicht. En tegelijkertijd helpt het je met spieropbouw. Nóg iets rustiger? Met yoga doe je veel ontspanningsoefeningen, om zowel fysiek als mentaal te ontstressen. Perfect om tot rust te komen op een drukke dag.

Tip: Moeite met het vinden van collega’s om mee te sporten? Breng structuur aan in de planning - plan een vaste dag in waarop je direct na het werk samen naar de sportschool vertrekt. Je kunt ook afwisselen: de ene week crossfit, de andere week boksen. 

Flexibel sporten met je collega’s - zo regel je dat
De handigste manier om met je collega’s te gaan sporten is met een flexibel sportabonnement. Bij Workit krijg je bijvoorbeeld toegang tot maar liefst 600+ sportlocaties. Dat betekent: sporten waar en wanneer jij wilt. Weten of jouw buddy ook via zijn/haar werkgever kan sporten? Laat diegene de werkgeverscheck doen!

image-with-shape-2.png